Strategie

vrijdag 31 augustus 2018, 16:42

Hydratec doet overname en stelt nieuwe CFO aan

Overname Polmer (PL)

Ter versterking van de markpositie van de kernactiviteit Plastic Components heeft Hydratec per 31 augustus Polmer Sp.z.o.o. overgenomen. Dit bedrijf in Wroclaw (PL) met 25 jaar ervaring in het produceren van spuitgietonderdelen voor o.a. de witgoed branche, heeft ca 140 medewerkers en 25 spuitgietmachines. Dit is een goede aanvulling op de huidige activiteiten binnen Plastic Components waar thans Helvoet en Timmerije deel van uitmaken.

Bart Aangenendt, CEO van Hydratec: “Met de overname van Polmer hebben we een spuitgiet bedrijf in Oost-Europa aan onze kernactiviteit Plastic Components toegevoegd. Hierdoor worden de mogelijkheden binnen de groep vergroot en de marktpositie verder versterkt.

Nieuwe CFO

Per 1 november 2018 zal Everien Slijkhuis (50) toetreden tot de statutaire directie van Hydratec Industries NV in de rol van CFO. Drs. E.H. Slijkhuis RA is hiervoor werkzaam geweest als CFO van Veco Precision Metal, een groep internationaal opererende industriële bedrijven. Daarvoor heeft zij jarenlang ervaring opgedaan in accountancy, projectmanagement en financial controlling.

Bart Aangenendt, CEO van Hydratec: “Wij zijn blij dat Everien ons team komt versterken. We zijn ervan overtuigd dat zij met haar kennis en ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van Hydratec.

Profiel Hydratec Industries NV

Hydratec is een beursgenoteerde wereldwijd actieve specialist in industriële systemen en componenten, met een focus op de markten in Agri & Food, Automotive en Health Tech. Hydratec heeft twee kernactiviteiten:

Agri & Food Systems. Ontwerp, productie en installatie van systemen door:

  • Pas Reform Hatchery Technologies in Zeddam
  • Lan Handling Technologies in Tilburg en Halfweg

Plastic Components. Ontwerp, productie en assemblage van kunststofonderdelen door:

  • Timmerije in Neede
  • Helvoet Rubber & Plastic Technologies met productiefaciliteiten in Tilburg, Hellevoetsluis, Lommel (BE), München (DE), Pune (IN), Kaniow (PL)

Hydratec Industries is genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam NV (ISIN NL0009391242, ticker: HYDRA.)