Strategie

woensdag 9 mei 2018, 07:47

Trading Update Q1 2018

Omzet belangrijk hoger en acquisities in beide kernactiviteiten.

De omzet van Hydratec is in het eerste kwartaal 2018 belangrijk hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Door de hogere omzet stegen ook het bedrijfsresultaat en het nettoresultaat.

In de kernactiviteit Plastic Components is de omzet vergelijkbaar met vorig jaar en het resultaat licht hoger door een hogere marge. Helvoet heeft de vestiging in Kaniow van zijn voormalige toeleverancier in Polen per 1/1/2018 aan de groep kunnen toevoegen. Dit zal de concurrentie positie van Helvoet verstevigen. Het activiteitenniveau bij Plastic Components zal in het tweede kwartaal naar verwachting vergelijkbaar zijn met eerste kwartaal.

Food & Agri Systems is het jaar goed begonnen met een aanzienlijk hogere omzet en een fors hoger resultaat. Begin 2018 heeft Pas Reform 100% van de aandelen van NatureForm in de USA verworven, waardoor de resultaten dit jaar geconsolideerd zullen worden. Bovendien heeft na Koch Foods ook de grootste pluimvee-integratie in de USA, Tyson Foods, een nieuwe grote broederij bij Pas Reform besteld, waar veel vertrouwen uit blijkt.

Bart Aangenendt, CEO van Hydratec: “Het eerste kwartaal is voor Hydratec goed begonnen met name door het activiteitniveau van de Agri & Food bedrijven. De Plastics bedrijven zullen daarnaast ook in staat moeten zijn om een omzetstijging te realiseren. De orderintake en het orderboek bieden een bemoedigend uitzicht op de 2018 resultaten.”

Mark van den Burg, CFO van Hydratec, heeft te kennen gegeven na 8 jaar zijn carrière per 1 juli 2018 elders te willen voortzetten. Graag willen we Mark bedanken voor zijn stimulerende bijdrage aan de groei van Hydratec en wensen hem veel voorspoed in het vervolg van zijn loopbaan. Inmiddels is begonnen met een search voor de invulling van de ontstane vacature.

Profiel Hydratec Industries NV

Hydratec is een beursgenoteerde wereldwijd actieve specialist in industriële systemen en componenten, met een focus op de markten in Agri & Food, Automotive en Health Tech en heeft twee kernactiviteiten:

Agri & Food Systems: Ontwerp en productie van systemen door:
Pas Reform Hatchery Technologies in Zeddam en
Lan Handling Technologies in Tilburg en Halfweg

Plastic Components: Ontwerp, productie en assemblage van kunststofonderdelen door:
Timmerije in Neede en
Helvoet Rubber & Plastics Technologies met productiefaciliteiten in Hellevoetsluis, Tilburg, Lommel (BE), München (DE), Pune (IN), Kaniow (PL).

Hydratec Industries is genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam NV (ISIN NL0009391242, ticker: HYDRA.)