Strategie

maandag 30 september 2019, 17:42

Hydratec heeft voornemen meerderheidsbelang te verwerven in Stork Plastics Machinery BV en Rollepaal Holding BV

Hydratec Industries NV voert vergaande besprekingen met de participatiemaatschappij Wadinko (Zwolle) over het verwerven van een 75% belang in Stork Plastics Machinery BV (Hengelo) en Rollepaal Holding BV (Dedemsvaart).

Stork Plastics Machinery (Stork IMM) is al meer dan 50 jaar een Nederlandse producent van spuitgietmachines. Stork IMM is gespecialiseerd in machines voor de snelle en nauwkeurige productie van dunwandige producten,onder andere voor de voedingsindustrie. Stork IMM heeft vestigingen in Hengelo (NL) en Meinerzhagen (D) waar in totaal ca. 150 mensen werken.

De belangrijkste activiteit van Rollepaal is de ontwikkeling, fabricage, montage en wereldwijde verkoop van apparatuur voor de productie van sterke, lichtgewicht PVC buizen. Verder ontwerpt en produceert men hoogwaardige spuitgietmatrijzen voor buisfittingen . Bovendien produceert men ook verspaande onderdelen welke ook aan derden geleverd worden. Rollepaal Holding heeft vestigingen in Dedemsvaart (NL), Ahmedabad (India) en Baltimore (USA) waar in totaal ca. 230 mensen werken.

De totale omzet van beide bedrijven bedraagt ca. € 75 miljoen op jaarbasis.

Bart Aangenendt, CEO van Hydratec:
“Dit plan past uitstekend in de groeiambitie van Hydratec Industries. De beide machinefabrikanten hebben jarenlange ervaring en zijn echte specialisten in hun niche markten. Dit betekent een belangrijke uitbreiding van de Systems activiteiten van Hydratec Industries.”

René Wolfkamp, managing director Wadinko:
“Wadinko is verheugd in Hydratec Industries een partner te hebben gevonden die met haar ervaring kan bijdragen aan een structurele groei van beide organisaties.”

Er is advies gevraagd aan de betrokken ondernemingsraden. Tevens zal de voorgenomen transactie ter goedkeuring worden voorgelegd aan een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Profiel Wadinko
Participatiemaatschappij Wadinko heeft als doel het stimuleren van de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko met substantiële minderheidsbelangen in bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. De bedrijven waarin Wadinko participeert, hebben volop ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie. Door de groei van winstgevende bedrijvigheid dragen ze in belangrijke mate bij aan de bevordering van de regionale economische structuur.