Strategie

dinsdag 30 juni 2020, 18:00

Hydratec Industries rondt aandelenruil af en is volledig eigenaar van Rollepaal

Hydratec Industries bevestigt hierbij de aandelenruil waarbij Hydratec Industries haar 75% belang in Stork Plastic Machinery BV inruilt voor 25% van de aandelen in Rollepaal Holding BV. Hierdoor wordt Hydratec Industries 100% aandeelhouder van Rollepaal. Deze transactie is op 17 juni 2020 aangekondigd en vandaag geeffectueerd. De intentie is dat vervolgens de Brink Groep een 75% belang in Stork verwerft als aanvulling op haar huidige activiteiten.

Rollepaal (Dedemsvaart), is ontwerper en producent van extrusie-systemen voor de productie van kunststof buizen. Stork Plastic Machinery (Hengelo) produceert kunststofspuitgiet machines voor de kunststofindustrie. Brink Groep (Harskamp) ontwikkelt en produceert spuitgietmatrijzen en gerobotiseerde uitneemsystemen voor spuitgietmachines.

De heer Bart Aangenendt, CEO van Hydratec:

“In deze Corona tijd is focus heel belangrijk. Daarom ben ik verheugd dat we in goed overleg met Wadinko deze gecombineerde transacties hebben kunnen afronden. Rollepaal past uitstekend in de toekomstplannen van Hydratec Industries en Stork is een logische aanvulling op de activiteiten van de Brink Groep.”

Profiel Hydratec Industries NV

Hydratec is een beursgenoteerde wereldwijd actieve specialist in industriële systemen en componenten en heeft twee kernactiviteiten:

 • Food & Industrial Systems: Ontwerp en productie van systemen door:
  • Royal Pas Reform Hatchery Technologies in Zeddam
  • Lan Handling Technologies in Tilburg en Halfweg
  • Stork Plastic Machinery in Hengelo
  • Rollepaal Holding in Dedemsvaart
 • Plastic Components: Ontwerp, productie en assemblage van kunststofonderdelen door:
  • Timmerije in Neede
  • Helvoet Rubber & Plastics Technologies met productiefaciliteiten in Hellevoetsluis, Tilburg, Lommel (BE), München (DE), Pune (IN), Kaniow (PL) en Wroclaw(PL).

Hydratec Industries is genoteerd aan de Euronext Amsterdam NV (ISIN NL0009391242, ticker: HYDRA.)