Strategie

woensdag 17 juni 2020, 09:00

Hydratec Industries verruilt haar belang in Stork voor het resterende belang in Rollepaal

Hydratec Industries NV heeft met Participatiemaatschappij Wadinko NV overeenstemming bereikt over een aandelenruil per 30 juni. Hydratec Industries ruilt haar 75% belang in Stork Plastic Machinery BV voor 25% van de aandelen in Rollepaal Holding BV en wordt hierdoor 100% aandeelhouder in Rollepaal. De intentie is dat vervolgens de Brink Groep een 75% belang in Stork verwerft als aanvulling op haar huidige activiteiten. Naast deze aandelenruil betaalt Hydratec Industries per saldo een bedrag waarover is afgesproken geen mededelingen te doen.

Rollepaal (Dedemsvaart), is ontwerper en producent van extrusie-systemen voor de productie van kunststof buizen. Stork Plastic Machinery (Hengelo) produceert kunststofspuitgiet machines voor de kunststofindustrie. Brink Groep (Harskamp) ontwikkelt en produceert spuitgietmatrijzen en gerobotiseerde uitneemsystemen voor spuitgietmachines.

De heer Bart Aangenendt, CEO van Hydratec:

“In deze Corona tijd zijn focus en eenduidige aansturing heel belangrijk. Daarom ben ik verheugd dat we in goed overleg met Wadinko deze gecombineerde transacties hebben kunnen afspreken. Dit maakt het mogelijk met meer focus in te zetten op beide activiteiten. Rollepaal past uitstekend in de toekomstplannen van Hydratec Industries en Stork is een logische aanvulling op de activiteiten van de Brink Groep.”

Ondernemingsraad

De ondernemingsraad van Rollepaal Holding BV en van Stork Plastic Machinery BV dienen hun advies over de voorgenomen transactie nog uit te brengen.

Profiel Hydratec Industries NV

Hydratec is een beursgenoteerde wereldwijd actieve specialist in industriële systemen en componenten en heeft twee kernactiviteiten:

 • Food & Industrial Systems: Ontwerp en productie van systemen door:
  • Royal Pas Reform Hatchery Technologies in Zeddam
  • Lan Handling Technologies in Tilburg en Halfweg
  • Stork Plastic Machinery in Hengelo
  • Rollepaal Holding in Dedemsvaart
 • Plastic Components: Ontwerp, productie en assemblage van kunststofonderdelen door:
  • Timmerije in Neede
  • Helvoet Rubber & Plastics Technologies met productiefaciliteiten in Hellevoetsluis, Tilburg, Lommel (BE), München (DE), Pune (IN), Kaniow (PL) en Wroclaw(PL).

Hydratec Industries is genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam NV (ISIN NL0009391242, ticker: HYDRA.)