Strategie

vrijdag 6 november 2020, 08:00

Hydratec Industries ziet omzet stijgen in derde kwartaal, nettoresultaat positief

AMERSFOORT – In het derde kwartaal kwam de omzet van Hydratec Industries belangrijk hoger uit dan in het tweede kwartaal van 2020, waarin COVID-19 een groot effect had op de omzet en resultaten. Dankzij de stijging noteerde Hydratec Industries een positief nettoresultaat voor haar aandeelhouders over de eerste drie kwartalen van 2020. Ondanks het herstel is het volgens CEO Bart Aangenendt te vroeg om uitspraken te doen over het gehele boekjaar 2020.

Met de behaalde omzet in het derde kwartaal, is deze weer terug op het niveau van het eerste kwartaal van dit jaar. Over het hele jaar bezien, blijft de omzet vooralsnog achter bij die van vorig jaar. De operationele kosten zijn in het tweede kwartaal duidelijk verlaagd en zijn in het derde kwartaal op dat verlaagde niveau gebleven. Wel is een voorziening getroffen voor een reorganisatie waardoor het nettoresultaat negatief werd beïnvloed.

Food & Industrial Systems
Bij Food & Industrial Systems was de omzet in het derde kwartaal licht hoger dan in het eerste kwartaal van dit jaar, maar over het hele jaar sterk lager dan vorig jaar. Ondanks de reorganisatievoorziening bij Rollepaal en dankzij de NOW boekten de werkmaatschappijen gezamenlijk in het derde kwartaal een positief nettoresultaat. Tot en met het derde kwartaal was de orderintake bij Food & Industrial Systems van een goed niveau, maar ongelijk verdeeld over de bedrijven.

Plastic Components
De omzet van Plastic Components in het derde kwartaal was vergelijkbaar met vorig jaar en steeg daarmee sterk ten opzichte van het tweede kwartaal. Ondanks de hogere brutomarge en lagere operationele kosten kwam het nettoresultaat over de eerste drie kwartalen aanzienlijk lager uit dan in 2019. Verschillende markten lijken zich te herstellen, maar met name de automotive en de food & beverage-markt in het ‘Out of Home’-segment zullen naar verwachting voorlopig nog niet terugkomen op het oude niveau.

Inventiviteit en flexibiliteit
CEO Bart Aangenendt over het derde kwartaal van Hydratec Industries:
“We zijn blij met het positieve resultaat in het derde kwartaal van dit jaar. De gevolgen van COVID-19 zijn voor iedereen zeer ingrijpend. De situatie vraagt blijvend om veel inventiviteit en flexibiliteit van onze medewerkers, klanten en partners. Hoewel Hydratec Industries een positief nettoresultaat heeft behaald, zijn er zorgen over de investeringsbereidheid in onze markten. Door de vele onzekerheden is het niet mogelijk concrete uitspraken te doen over heel 2020.”

Hydratec Industries is een beursgenoteerde wereldwijd actieve specialist in industriële systemen en componenten en heeft twee kernactiviteiten: Food & Industrial Systems en Plastic Components. De activiteiten zijn ondergebracht in vijf werkmaatschappijen.