Strategie

donderdag 2 april 2020, 09:00

In verband met Covid-19 stelt Hydratec Industries publicatie jaarverslag uit

De bijzondere tijd veroorzaakt door de Covid-19 pandemie brengt veel verstoringen en onzekerheden met zich mee, ook met betrekking tot de uitwerking en impact van de overheidsregelingen zoals die op 30 maart jl bekend zijn geworden. Dit betekent voor het jaarverslag en de jaarrekening dat thans werkzaamheden worden uitgevoerd. Daardoor is het voor Hydratec en zijn externe accountant nu niet mogelijk het jaarverslag af te ronden. Om die reden wordt de geplande publicatie datum van 2 april uitgesteld.

COVID-19

De wereldwijde uitbraak van COVID-19 brengt onzekerheden met zich mee en zal negatieve effecten hebben op de omzet, operaties, winst en kasstromen van Hydratec Industries in 2020. Binnen de Plastic Components bedrijven loopt de omzet van de Automotive sector verder terug en binnen de Food & Industrial Systems hebben bedrijven moeite om projecten af te ronden door mondiale reisrestricties. Indien van toepassing zal gebruik gemaakt worden van de noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud en uitstel van betaling van belastingen en premies. Ook andere maatregelen zijn al genomen of worden voorbereid. Er wordt een programma uitgevoerd om kosten te besparen en investeringen die niet noodzakelijk zijn voor het draaiend houden van de operatie worden uitgesteld.

AVA

Tevens is besloten de voor 28 mei 2020 geplande Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Hydratec Industries N.V. uit te stellen. Een nieuwe Algemene Vergadering zal op een nog nader te bepalen datum plaatsvinden. De oproep daartoe zal volgens de daarvoor geldende regels worden gedaan.

Profiel Hydratec Industries NV

Hydratec is een beursgenoteerde wereldwijd actieve specialist in industriële systemen en componenten en heeft twee kernactiviteiten:

 • Food & Industrial Systems: Ontwerp en productie van systemen door:
  • Royal Pas Reform Hatchery Technologies in Zeddam
  • Lan Handling Technologies in Tilburg en Halfweg
  • Stork Plastic Machinery in Hengelo
  • Rollepaal Holding in Dedemsvaart
 • Plastic Components: Ontwerp, productie en assemblage van kunststofonderdelen door:
  • Timmerije in Neede
  • Helvoet Rubber & Plastics Technologies met productiefaciliteiten in Hellevoetsluis, Tilburg, Lommel (BE), München (DE), Pune (IN), Kaniow (PL) en Wroclaw(PL).

Hydratec Industries is genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam NV (ISIN NL0009391242, ticker: HYDRA.)