Strategie

woensdag 24 april 2024, 17:30

Stabiele ontwikkeling bij Hydratec Industries

AMERSFOORT – De omzet van Hydratec Industries is over de eerste drie maanden van dit jaar vergelijkbaar met het eerste kwartaal van 2023. De marge is gering hoger dan vorig jaar. De operationele winstgevendheid (exclusief eenmalige kosten) is hoger dan in het eerste kwartaal van 2023 maar lager dan de gemiddelde kwartaalwinst van vorig jaar.

Industrial Systems

Bij Industrial Systems is de omzet in het eerste kwartaal belangrijk hoger dan in het eerste kwartaal van 2023. Dit heeft bij Industrial Systems geleid tot een fors hoger resultaat dan in Q1 van 2023. Vorig jaar waren vooral de laatste twee kwartalen erg sterk door de vele project-uitleveringen. De omzet van Industrial Systems heeft een sterk projectmatig karakter en de resultaten per kwartaal en ook per jaar kunnen fluctueren.

Hightech Components

De omzet bij Hightech Components is in het eerste kwartaal belangrijk lager dan in het eerste kwartaal van 2023 en stabiel ten opzichte van de laatste kwartalen van vorig jaar. De procentuele marge was gering hoger dan het eerste kwartaal vorig jaar en heel 2023. Door de lagere omzet kwam het operationele resultaat bij Hightech Components fors lager uit dan het resultaat van het goede eerste kwartaal van vorig jaar.

Bart Aangenendt, CEO van Hydratec: “Na een mooi resultaat in 2023 zijn we dit jaar met een goed gevuld orderboek begonnen. De gestegen rentes en de geopolitieke onzekerheid hebben een terughoudendheid in de investeringsbereidheid veroorzaakt. Vooralsnog is het orderboek goed gevuld gebleven en kunnen we spreken van stabiele ontwikkelingen bij Hydratec. Voor de verdere ontwikkeling van Hydratec Industries is een beursnotering niet langer wenselijk. Daarom is in januari 2024 overeenstemming bereikt met Ten Cate Investeringsmaatschappij over een aanbevolen openbaar keuzebod met als doel de beursnotering te beëindigen.

Verwachtingen boekjaar 2024

Hydratec Industries is 2024 met een goed orderboek begonnen. De marktpositie van de bedrijven, ieder in hun eigen niche, is onveranderd sterk. Door macro-economische en geopolitieke ontwikkelingen en de onzekere invloed hiervan op onze markten, is het echter niet mogelijk concrete uitspraken te doen over 2024. 

 

Hydratec Industries N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam (ISIN NL0009391242, ticker: HYDRA).